Waarom IKWORDWIJ?

 

Vaak hoor ik van paren terug dat het JA woord en de huwelijksspeech die daarbij is gehouden,  het hoogtepunt hebben gevormd van hun huwelijksdag. Hier gaat het om, dit is de belofte voor een gezamenlijke toekomst en een wezenlijk onderdeel van jullie trouwdag.

Als bruidparen kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar,  hebben ze al goed nagedacht over de invulling van de ceremonie. Ze willen hier graag een eigen invulling aan geven en niet aan het toeval overlaten wie hen zal trouwen en of diens manier eigenlijk wel bij hen past.

Kies daarom een trouwambtenaar die past bij jullie wensen voor de ceremonie. Iemand waarmee je een klik voelt, die kan verwoorden wat je voor elkaar voelt. Dat maakt dat jullie trouwdag ook echt de mooiste dag van je leven wordt.

Ik ben Sabine van Pelt, moeder van 2 prachtige dochters, 49 jaar en ik woon vlak boven Den Bosch.
Mijn eigen burgerlijke staat? Verliefd!

Ik heb bestuurskunde gestudeerd en ben werkzaam bij een onderzoeks-adviesbureau in de zorgsector èn als trouwambtenaar voor de gemeente waar ik woon. Omdat ik beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben, mag ik overal in Nederland huwelijken voltrekken.
Dit doe ik met heel veel plezier sinds 2006.

 

Volgens mijn vrienden en collega’s ben ik betrokken, nauwkeurig, toegankelijk, vrolijk, enthousiast en meelevend. Ik houd van de zakelijke kant van mijn werk als trouwambtenaar, maar vind de persoonlijke en emotionele kanten het allerfijnst. Ik ervaar het altijd weer bijzonder dat mensen mij hun gevoelens toevertrouwen en zal daar ook steeds integer en zorgvuldig mee omgaan.

 

Ik wens jullie een prachtige huwelijksvoltrekking waarin jullie jezelf herkennen, helemaal naar jullie persoonlijke wensen met een toespraak waarin ruimte is voor het verleden en het heden,  maar ook met een blik op jullie toekomst. Een ceremonie waar jullie hopelijk nog vaak met een fijn gevoel aan terug zullen denken.

Kosteloos kennismaken met IKWORDWIJ

Uiteraard is de “klik” tussen ons het belangrijkste, niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor mij. Vertrouwen jullie mij je verhaal toe en voelen we elkaar goed aan? Dan kunnen we samen kijken of ik de geschikte persoon ben om jullie ceremonie en huwelijk te mogen voltrekken. Ik maak graag een afspraak met jullie, waarna ik een vrijblijvende offerte zal maken. Aan deze eerste afspraak zijn voor jullie geen kosten verbonden. Als het binnen een straal van ongeveer 25 kilometer rondom Den Bosch is, vind ik het geen probleem bij jullie langs te komen. Anders maak ik graag een andere afspraak.

Wat als jullie voor IKWORDWIJ
gekozen hebben?

Als de wederzijdse klik er is en jullie hebben ingestemd met de offerte en de voorwaarden, zal ik uiteraard meteen de datum in mijn agenda zetten, zodat er niets meer tussen kan komen. Jullie boeking is definitief na het voldoen van de eerste aanbetaling. Mijn ervaring is dat vooral de maanden vlak voor of na de zomer erg druk zijn.

 

Wanneer jullie in ondertrouw gaan, geef dan bij de betreffende gemeente aan dat jullie je eigen trouwambtenaar meenemen. Mijn ervaring is dat je dit niet vroeg genoeg kan doen! De gemeente zal jullie informeren over welke informatie zij nodig hebben en die zal ik jullie uiteraard zo snel als mogelijk toesturen (het gaat dan om zaken zoals de beëdiging bij de rechtbank en het benoemingsbesluit).

 

Via mail stuur ik jullie wat onderwerpen, waarover ik jullie wil vragen na te denken. Dit mailen jullie mij samen of individueel terug. Zo leer ik jullie op afstand al een klein beetje kennen en is het een mooi uitgangspunt voor ons volgende gesprek.

 

Ongeveer 6 weken voor de huwelijksdatum kom ik naar jullie huis voor een persoonlijk gesprek. Zo leren we elkaar nog beter kennen.

 

Het belangrijkste voor mij is; wie zijn jullie zelf, wat verwachten jullie van de ceremonie, welke wensen hebben jullie hiervoor, wat vertellen jullie over elkaar (de mooie én minder mooie dingen), waarom kiezen jullie voor elkaar…? Er zijn zoveel zaken te bespreken, ik laat het liever over aan het moment als dit gesprek plaatsvindt. Ook heb ik oog voor de dingen die jullie niet direct uitspreken, maar wel typerend zijn voor jullie als stel. Wat zijn verder jullie wensen, want die zijn leidend voor mij: willen jullie elkaar toespreken, willen anderen wat zeggen, zingen, is er muziek enz. ?

 

Uiteraard wil ik graag van alles weten; hoe hebben jullie elkaar leren kennen, was er een huwelijksaanzoek, wat vertellen jullie over je getuigen en nog veel meer.

 

Zijn er kinderen aanwezig bij de huwelijksvoltrekking? Leuk! In ons gesprek kunnen we bespreken  hoe je hen bij de ceremonie wilt betrekken, zodat het ook voor hen een bijzondere dag zal zijn.

 

Graag neem ik, uiteraard met jullie toestemming, contact op met andere mensen die voor jullie belangrijk zijn bij de voltrekking, bijvoorbeeld vrienden of familie. Samen kunnen we desgewenst afspreken welke vorm dit kan krijgen.

 

Ondertussen ben ik bereikbaar voor vragen, opmerkingen en toevoegingen. Bel, app of mail me gerust!

 

Daarna schrijf ik jullie toespraak, origineel en helemaal op maat gemaakt, compleet naar jullie eigen wensen. Op de grote dag zelf ben ik ruim op tijd aanwezig, om eventueel met jullie ceremoniemeester of jullie zelf nog af te stemmen. Afhankelijk van jullie eigen wensen duurt de ceremonie 45 minuten tot een uur.

 

Na de huwelijksvoltrekking evalueer ik graag alles nog een keer met jullie: is alles naar verwachting gegaan? Wat was mooi, fijn, lief of leuk? Maar misschien ook: wat kan beter of anders? Hiervoor maak ik na ongeveer 6 weken een afspraak.

 

IK WORD WIJ

TROUWAMBTENAAR SABINE

webdesign: Webpit
powered by Digi-D